dimarts, 12 de gener del 2010

Concurs Odissea


Amici, amicae,
Ens presentem al concurs Odissea, un certamen sobre la cultura greco-llatina eliminatori entre els instituts de la Comunitat per enfrontar-se en una gran final al guanyador de Galícia.
De segur que guanyem, amb les ganes que hi poseu.
Ací us deixe el liink perquè pugueu conéixer les preguntes dels anys anteriors i el funcionament del procés.

15 comentaris:

  1. Hola a tots!
    Pense que ja tinc la resposta!!
    Ho he buscat i a la fí aquesta frase de la wikipedia m'ha fet decantarme per PENTESILEA:

    Pentesilea se distinguió por sus numerosas hazañas ante la ciudad asediada antes de ser abatida por Aquiles, quien atravesó su pecho con una lanza. Al verla morir, Aquiles quedó sobrecogido por su belleza y cuando Tersites, uno de los soldados griegos, se burló de él por esta pasión Aquiles le mató. Diomedes, primo de Tersites, arrojó en venganza el cuerpo de la amazona al río Escamandro. Según otras versiones, fue Aquiles quien lo enterró en las orillas de este río.

    Pareix ser que aquiles la va matar després de lluitar contra ella (reina guerrera amazona), i en aquest moment, va ser quan es va enamorar d'ella, però com diu la pregunta ja era massa tard.

    Aleshores PENTESILEA

    ResponElimina
  2. gregori crec que la resposta és Pentesilea!

    elena.

    ResponElimina
  3. Crec que la resposta a la pregunta del concurs és:

    -Pentesilea

    " Aquiles va matar Pentesilea, qui abans de morir va fer que aquest s'enamorara perdudament d'ella , fet que el va infundar en un enorme sofriment.. " Va atravessar el seu pit ( el de Pentesilea ) amb una llança .

    ResponElimina
  4. Hola Gregori! aci estem per tal de contestar la pregunta que no sabiem en classe jeje .

    La amazona és Pentesilea que era una reina amazona que va jurar la mort d´Aquiles y que no ho va conseguir,ja que, va ser Aquiles qui li va donar mort.Mentres Pentesilea moria Aquiles es va donar compte de que la volia profundament.


    Ací,tens el link d´on he tret la informacio

    http://foro.enfemenino.com/forum/loisirs15/__f4654_loisirs15-Pentesilea-y-aquiles-matar-al-amor.html

    ResponElimina
  5. Molt bé, dilectes alumnes. L'heu trobada de manera satisfactòria i amb rapidesa. Hem de fer menció, doncs a Núria, Helena, Arnau i Ximo com els capitans de l'equip més audaç de tots els participants.
    Els comentaris s'han publicat tard perquè no els havia vist fins ara.
    Gràcies a totes i a tots.

    ResponElimina
  6. Perdona, Janina, però en faltaves tu. Gràcies també.
    Fem un bon equip
    Gregori

    ResponElimina
  7. Bona nit Gregori, per fi he pogut comentar, encara que massa tard, ja parlem demà val? Adéu.

    ResponElimina
  8. Gregori!, crec que ja tinc les respostes.
    -El vi crec que s’anomena MULSUM. (El mulsum, mosto mezclado con miel, se tomaba como aperitivo y acompañado de los manjares propios de la gustatio…)
    -la moneda crec que és el AS, ja que diu que aquesta duia gravada la cara bifront de Jano (símbol). Ho he trobat en esta pàgina: http://www.tesorillo.com/roma/1tipos.htm
    -La famosa font atenesa és diu CALÍRROE, açò ho he trobat en: http://recursos.cnice.mec.es/latingriego/Palladium/griego/esg145ca2.php
    (Fragment: El primer día los novios celebraban la ablución o baño purificatorio. Ella, tras despedirse de sus juguetes, que entregaba en ofrenda a la diosa Ártemis, recibía un baño ritual en una fuente pública. En Atenas era famosa la fuente Calírroe (καλίρροη "la de bello chorro").

    ResponElimina
  9. Hola Gregori crec que ja tinc la resposta de la pregunta de la font! Es diu: Calírroe (καλίρροη "la de bello chorro").

    Aquesta es la pagina on la he trobada!:

    http://recursos.cnice.mec.es/latingriego/Palladium/griego/esg145ca2.php

    ResponElimina
  10. Gregori he buscat la de la moneda pero no la tinc molt clara aci el fique el que ficava:

    "la similitud del símbolo del dólar con el del sestercio (IIS, I·IS o HS) podría hacer pensar en un origen romano. Sin embargo, en los manuscritos antiguos nunca aparece el símbolo del sestercio con los trazos verticales superpuestos a la letra S."

    Crec que és eixa però no estic molt segur !

    adeuu!

    ResponElimina
  11. Holaa a tothom!!!
    he buscat les 3 preguntes i la conclusió que he obtés ha sigut la següent:
    pregunta :1
    1.merum (Vi primer pur)
    2.oenomelum (mosto amb mel)
    3.melicratum (Vi amb mel)
    4.melus (Elaborat a base de mel)
    NB: Gregori a mi en la primera pregunta m'ixen 4 opcions jo te les fique per q no sé q pot ser :)
    pregunta n.2
    resposta: As (As de libral)
    pregunta n.3
    Resposta: La font s'anomena Calírroe.

    ResponElimina
  12. Hola una altra vegada jeje! bueno la del vi tampoc estic molt segur però crec que es diu : mulsum.

    El pase el link de la pagina web ok?:

    http://es.wikipedia.org/wiki/Mulsum

    ResponElimina
  13. Hola a tots!
    En quant a la primera pregunta, que no recorde si teniem que buscar o no la resposta.. jo he trobat dos possibles el MULSUM i el CONDITUM, però em quede amb la primera:

    -"Sobre la verdadera composición del mulsum existen diversas opiniones, de esta forma se sabe que algunos autores sostienen que el mulsum se elaboraba con la primera prensada a la que tras fermentar se le añadía miel (aparece como vino et melle en numerosas referencias) en proporción de cuatro partes de vino y una de miel."
    ___________________

    En quant a la segona pregunta, no hi ha quasi informació, però pel poc que hi ha per internet, em decantaria per l'AS libral, ja que hi ha referències. No n'he trobat tantes com al sexterci. Per això, pense que pot ser l'AS LIBRAL.
    ___________________

    En quant a la tercera pregunta he trobat com a resposta la font Calírroe, actualment anomenada d'Eneacrunos. No se a quin nom dels dos es referirà la resposta, però és un d'aquests.

    -"En Atenas era famosa la fuente Calírroe (καλίρροη "la de bello chorro"). "

    -"La tradición localizaba esta fuente, antes llamada Calírroe, y que recibió el nombre de Eneacrunos a partir de que fue acondicionada y canalizada en tiempos de los Pisistrátidas, al sudeste de la Acrópolis y del Templo de Zeus Olímpico, y cerca del río Iliso, en un tramo que aún hoy se conoce como Calírroe. "

    Adéu! i fins demà!!

    ResponElimina
  14. Gregori, no sé si s'ha kdat el 2n comentari però al final he tornat a buscar la pregunta del ví perquè no em convencia q hi hagueren 4 i he comparat la resposta amb arnau segons el que he buscat després i finalment he arribat a la conclusió de que el ví,es diu mulsum

    ResponElimina
  15. Hola Gregori!

    Crec que el nom amb el que Tucídides va denominar el període marcat per la ascensió d'Atenes com a estat hegemònic en el Món Grec i per l’auge de la democràcia atenesa s’anomena PENTACONTECIA

    Espere estar acertada =D
    Adéu i fins demà!

    ResponElimina